Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

"Ελιθοβολήθησαν οι υαλοπίνακες της προσόψεως και ερυπάνθησαν με συνθήματα φασιστικού περιεχομένου αι παραστάδες της εισόδου του κτιρίου".

Συνέντευξη τύπου του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας για την παρουσίαση της ετήσιας Έκθεσης 2017 θα γίνει την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 και ώρα 12:00 στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ με θέμα συζήτησης "Το ρατσιστικό έγκλημα στην Ελλάδα: συγκριτική παρουσίαση των στοιχείων της Κοινωνίας των Πολιτών και της Ελληνικής Αστυνομίας", ελάτε. 

Να θυμίσω με την αφορμή αυτή ότι οι φασίστες της Κρυπτείας, όταν μας απείλησαν για πρώτη φορά στην Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ήταν λόγω ακριβώς της ενεργού συμμετοχής μας στο Δίκτυο. 

Και όπως μου επισήμανε ο φίλος Αλέξανδρος Σακελαρίου, που είχε αναλάβει μαζί με το Μιχάλη Μωραϊτίδη τη μελέτη του αρχείου και της ιστορίας της Ένωσης, αυτές οι απειλές δεν είναι καινούριες:  Δείτε στη φωτογραφία την κοινή καταγγελία, με ημερομηνία 5 Απριλίου 1966 που υπογράφουν "Δια την Ελληνικήν Ενώσιν υπέρ των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου & του Πολίτου" η Θάλεια Κολυβά και "Δια την Σοσιαλιστικήν Δημοκρατικήν Ένωσιν" ο Στρατής Σωμερίτης.  Σιγά μη φοβηθούμε.


Και εδώ η πρόσφατη φασιστική ρύπανση:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου