Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Είχα τη χαρά να συμμετάσχω στο συνέδριο "Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και δικαστική πρακτική" που διοργανώθηκε από το "Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή & Δημήτρη Τσάτσου". 
Συντόνισα τις ομάδες εργασίας που ασχολήθηκαν με παραδείγματα ανά την Ευρώπη εφαρμογής του Χάρτη, σε ζητήματα ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, ne bis in idem, διαφοροποίησης φορολογίας μεταξύ έντυπων και ηλεκτρονικών βιβλίων, καθώς και μιας πραγματικής υπόθεσης απόλυσης βοηθού συμβολαιογράφου που φορούσε μπούρκα στο γραφείο. 
Από τις πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και συζητήσεις κρατώ δύο πράγματα: Είναι πάντοτε μεγάλος πλούτος η ανταλλαγή εμπειριών με δικηγόρους, δικαστές και ακαδημαϊκούς από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το καλό είναι ότι οι Έλληνες συμμετέχοντες ήταν όλοι εξαιρετικοί, αν ήταν διαγωνισμός θα είχαμε κερδίσει (Greece 12 points!). 
Με την ευκαιρία, αξίζει ένας δημόσιος έπαινος στη δουλειά του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, οι εκδηλώσεις του είναι πάντοτε ενδιαφέρουσες και υψηλού επιπέδου, χάρη στη δουλειά όλων των συνεργατών του, ας μου επιτραπεί να κάνω χωριστή μνεία στους φίλους Ξενοφώντα Κοντιάδη και Μαρία Μουσμούτη.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου